Gótikus fényszobor

A gótika könnyed vonalvezetése és a csipke áttörtsége ihlette ezt a fényszobrot, amit a különböző színváltozatok és minták elegánssá vagy éppen játékossá is tehetnek. Nagyon szerethető, és remek hangulatot varázsol a térbe. Tiffany és mégsem, inkább olyan, mint egy szobor. A minimál ékköve lehet.

Több mint 700 darabból áll, ettől olyan gömbölyded, mintha fújt üveg lenne. A falra is gyönyörű mintát vetít, ha áttetsző égőt helyezünk bele.

termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek

Függő lámpák, csillárok

Új formákkal kísérletezve két úton indultunk el:

  • A csepp formából kiindulva építünk az ebédlőkbe és lakószobákba szerethető fényt hozó lámpákat.
  • Másik vonalunkkal a tiszta geometriához kanyarodunk vissza, kizárólag háromszögekből építve a lámpákat. Az elkészült darabok a falra is gyönyörű mintákat vetítenek.

Célunk az, hogy új módokon használjuk fel az áttetsző vagy színes ólomüvegeket, túllépve a hagyományos formákon. Így hozzuk vissza azt a csillogást, amit csak az üveg képes adni.

termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek

Asztali hangulatszobrok

Amikor megláttam a „jégkockákat”, azonnal beleszerettem a geometrikus, mégis lágy formájukba, így már csak azt kellett kitalálni, hogyan rögzíthetőek egymáshoz. Elrendezésük az üveg merevségét oldó, hullámzó felületet eredményez. Leginkább a falhoz közel helyezve érvényesül az üvegkocka adottsága, mivel átlátszó égővel világítva teljesen egyedi mintát vetít a falra.

termék képek termék képek termék képek

Installációink

Acélsodrony és kulcskarikák fogják össze nagyméretű installációnk 30 színes üvegháromszögét, és mivel a tartószerkezet nem igényel vas vázat, ettől az egész mindössze 16 kg! A tartó karimára elhelyezett fényforrások nemcsak világosságot adnak, hanem átvilágítva az üvegeket fényes foltokat vetítenek a falra és a padlóra. Forgatható motorral is megoldható a felfüggesztés. Magassága kb 2 méter, szélessége felül 1,5 m, alul 40 cm.

A beépített üvegek színei és a technológiánk keretein belül a formák is változtathatók. Írja le kéréseit és kérdéseit a megrendelés menüpontban! Pontos kalkulációt az igények függvényében készítünk.

termék képek termék képek

A forma és a méret felszabadítása - eredeti kísérleteink

Ezekkel a kezdeti alkotásokkal a fejlesztés alatt álló technológia lehetőségeit és határait kutattuk, és láttuk, hogy működik :)
Az volt a célunk, hogy a mai, tágas terekbe illeszkedő, légies, könnyed és modern formákban hozzuk vissza a varázslatos hangulatot árasztó áttetsző vagy színes ólomüvegeket.

A képeken látható alkotások mindegyike legalább 80cm magas és 45cm széles, mégis csak 6-7kg súlyú! Moduláris rendszerben egymáshoz illesztve az egyes darabokat akár több méteres installáció is készíthető.

termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek termék képek