A klasszikus ólomüveg és Tiffany technikákat jelentősen átdolgozva nagyobb, bátrabb, öntartó struktúrákat építünk műhelyünkben. A megújított technikával egy más, korábban nem használt formavilág felé nyitunk, formabontó, légies tárgyakat, lámpákat, fényszobrokat építünk. Ezekkel a könnyed formákkal hozzuk el a mai korba azt a színes varázst, mágiát és csillogást, ami már a középkori építészetben is elbűvölte az embereket. A kialakított formák teret adnak az üveg és a fény találkozásának.

2014-ben a Magyar Design/Otthon Design keretében mutatkoztunk be. Kiállításunk fotóiért kattintson a lenti képre!

 

Tárgyaink a technikára jellemző hagyományos eszközökkel, egyedileg, kézi munkával készülnek. Az elkészült alkotásokban sok színt használunk, részben az ólomüveg adottságai miatt (elképzelhetetlenül rengeteg gyönyörű színben készülnek), részben pedig azért, mert hisszük, hogy a színeknek nagy hatása van a hangulatunkra. Természetesen minden elkészíthető fehér és áttetsző üveggel is.

Ha szerethető fényt alkotunk, amire mindig jó ránézni, mert harmonikus, izgalmas, vagy éppen elegáns, játékos és modern, de mindenképpen egy kicsit más, akkor át tudtuk Önnek adni, amit szerettünk volna.

A Design Hét keretében 2013-ban nyílt kiállításunk fotóiért kattintson a lenti képre!

 

Design 2013 Kordvitro

 

 

Egyestés kiállítás az A.P.A Galériában 2012

Az első év műhelymunkája után, 2012 októberében végre láthattuk fényben is életre kelni első tárgyainkat. Köszönjük, A.P.A. Galéria! A kiállítást Bojár Iván András nyitotta meg. A kiállításról összefoglalót közölt az Octogon.